В момент біди обличчям повертаюсь
До Господа, бо чує Він мене.
Я вірю, лихоліття це мине
Лише тоді, як кожний скаже: «Каюсь!»
В святому письмі, тобто в Біблії, є 150 псалм.
Одним із авторів являється Давид, царь Ізраїльський, людина по серцю Божому.
В цей непростий для України час, я стала більше приділяти увагу псалмам, адже тут написано..
Господь моє світло й спасіння моє,- кого буду боятись? Господь - то твердиня мого життя, - кого буду лякатись? Псалом 26:1
Я вірю, що в України велике майбутнє, навіть якщо сьогоднішня ситуація говорить протилижне... все може змінитись в будь-яку секунду.. і це залежить від нас, тих людей, що взиватимуть до Господа!
Ось тому виникло бажання не просто читати ці дивовижні псалми, а й підібрати риму для легшого читання, щоб вони звучали і на нашій мові, як вірш або навіть пісня!!!
Читайте! Співайте! Надійтесь на Господа і Він обов*язково нас захистить!!!
ПСАЛОМ 4
Давида четвертий псалом відкриваю:
«Озвися до мене, я кличу, взиваю.
Ти простір робив, як біда витісняла,
Милість Твоя лиш реальність міняла.
Почуй і тепер цю молитву, мій Боже!
Помилуй! В недолі лиш ти допоможеш!
Доки сини л'юдські будуть ганьбити
Славу твою і марне любити?
Скільки ще будуть неправду шукати,
Скільки ще, Господи, скільки чекати?
Знайте усі, що святого для Себе
Бог відділив, він почує, як треба
Клич його! Гніваючись, не грішіть;
На своїх ложах мовчки лежіть,
Лише у ваших серцях розмишляйте!
Жертви правдиві приносьте, давайте,
Надійтесь на Господа. Багато скаже:
«Де ж бо добро, хто його нам покаже?»
Підійми ж на нас світло Свого лиця
Ти даєш більшу радість в серця,
А ніж тоді, як множаться статки
Ляжу спокійно, і буду я спатки,
Ти лиш єдиний захист даєш.
Я у безпеці, й земля моя теж!
22.10.15, Київ
Оригінал/Біблія онлайн/Український переклад І. Огієнка www.bibleonline.ru/bible/ukr/19/04/
Відео,як я читаю вірш можна подивитись на ютубі https://www.youtube.com/watch?v=pmqlZ8wG7oI
написати коментар
прошу вибачити, але не певен, що зрозумів добре - це виключно Ваш твір?
Добрий вечір!
Warrior-Princess відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Вітаю, velibor!
Дякую, що завітали у світ моїх думок.
Зверху твору є назва - "ДАВИДОВІ ПСАЛМИ"! Отже, їх написав Давид, царь Їзраїльський.
На авторство я не претендую, просто виникло бажання підібрати до псалма риму для легкості читання.
Коли щастя через край -
Теж до Бога навертаЙ,
Хай радіє разом з вами -
Добре нам - йому теж саме!
Warrior-Princess відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Василю, дякую що прочитали цей псалом!!!
Послухаюсь Ваших слів :
"Коли щастя через край -
Теж до Бога навертаЙ,
Приходитиму до Нього і в горі , і в радості !!!