Хто сенс життя пізнав, той не біжить за вітром,
Не рветься в майбуття, не злитий разом з світом,
Той не вдихає дим, ні пил, ні гуркіт шуму.
Він лиш вдиха життя на повні вільні груди.
Він всмоктує слова, хвилини, погляд, дотик,
Записує життя, смакує, мов екзотик.
Вдивляється у біль, у відчуття, бажання,
Вслухається у спів, у мовлення й мовчання.
Він не спішить туди, у майбуття, у завтра.
Він тут, сьогодні є. Ось тут життєва ватра.
Лиш не пройдіть ви повз, не пробіжіть галопом,
Й не станьте ще одним пустим системним клоном.