Зачервоніли вишні і черешні,
Гудінням бджіл усе навкруг бринить,
Рубіни в лист несуть суниці обережні,
І жайворонка спів у вишині дзвенить.
Так мирний червень красить все довкола…
А в сорок першому, як маки, він палав!
І гинули тоді, щоби ніколи
Кров не лилась, люд голови не клав.
Чому ж у цьому червні плачуть діти?
Невже це дійсність, а не сон кошмарний?
Невже це червоніє кров, не квіти?
Невже Велика Перемога була марна?
Червень, 2014