Чи знаєш ти свій родовід,
Його глибокеє коріння,
Хто був прапрадід твій,прадід,
І прабабуся що робила?
Ким були пращури твої
Хіба тобі це не цікаво?
Як називалися вони,
Якого віросповідання?
Дерево роду намалюй,
Його гілля таке високе,
Все по порядку розташуй,
Там десь й твоя гілочка збоку.
Може ти граф,а може князь
В дванадцятому поколінні,
Чи славний витязь,чи козак,
Чи хлібороб,гончар умілий,
Священник,а чи музикант,
А може добрий будівничий?
До чого в тебе є талант,
Куди душа і серце кличе?
Ніколи ти не забувай
З народження і аж до тризни:
Повинен рід свій шанувать,
Любити матінку-Вітчизну.