Ех, зима, сніг, сніжок, хуртовина,
Замела, закрутила, завила,
У сніговій облозі й хатина,
По дах сніжинками її вкрила.
Засніжила всі шляхи й доріжки,
Закувала ріки в льодовики,
Сховала під ковдрою моріжки,
На дерева вдягла пуховики.
Сплела сріблом, візерунки на склі,
В рунах тих, передбачення її,
Щоб читали ми послання-жалі...
Та ми сповнені віри й надії.
Порхають пташки в сніжній купелі,
Цвірінькають щосили синички,
Навколо розносяться їх трелі...
Мороз покусує мої щічки.
Ховаюся у тепло оселі,
Заварюю мате з суницями,
Щоб смачно й солодко було мені,
А тобі, пуер з полуницями...
Ех, зима, сніг, сніжок, хуртовина...