Два континенти, двi країни,
Два рiднi мiста, тут i там.
Дві панорами, дві картини
Між ними відстань в океан.
З землі у небо, в небо синє
Бетон і скло...Сієтл зріс.
Сучасне місто прогресивне
“Місто смарагд”, “небесних сліз”.
Крізь океан, відрізок часу
Є інше місто, інший світ.
Маленьке Рівне, я щоразу
Думками рвуся у політ.
Ось під крилом авіаліній
Я відірвався від землі.
Лечу від рідного у рідний
У край поліський, край краси.
Дві різні нації, культури
Дві мови, світосприйняття.
Різниться стиль архітектури
Та різні стилі у життя.
Два континети, дві країни
Сієтл - Рівне, міста два.
Пейзажи неньки України
Та панорами США.
Усе змішалось між собою
В моєму серці та думках.
Немов сторонньою рукою
Моє життя у двох містах.
" Місто смарагд" Сієтл називають Смарагдове місто ( Изумрудний город).
" Небесних сліз" це образ Сієтл називають "Місто дощів".