Гумореска:Чи в суботу відпочити, чи йти прибирати?
З чого вже в суботу... почати мені відпочивати?
Попилососити, чи може одяг йти весь прати?
А може мені їсти щось смачнесеньке зварити?
Чи може нині вікна й зеркало в хаті помити?
- Ой! ...Вже потрібно йти мені поприбирати?
Весь одяг в шафі - купе гарно поскладати?
А може,... мені зараз в " Однокласники " зайти
І всі сторінки своїх друзів гарно обійти?
Можливо, ...так як чоловік - з пультом посидіти
І в холодильник щогодини мені заглядати?
Але, напевно треба вже весь одяг прасувати?
Чи може їм допомогти.. все в хаті розкидати?
Та пора вже мені бігти.... ліжка всі застеляти?
Чи чоловікові і дітям..... вже їсти йти давати?
А може плитку всю у ванні гарненько помити?
Чи може кран поломаний вже йти мені зробити?
- Ой!.... Напевно вже піду... я всю посуду мити,
Бо мена вже з чого їсти, й їстоньки зварити?
Та йду вже включу телевізор,... хай музика грає
І якась гарна співачка.... нам пісню заспіває?
Ой ! Біжу... включу комп"ютер,.... в інтернет зайду,
Може щось вже цікавеньке я вже там знайду?
Вже комп"ютер я включила , в інтернет зайшла,
В " Однокласниках " -до друзів.. ...своїх я зайшла....
Звідси вийти дуже важко,... чесно буду говорити,
Напевно нині вже нічого не буду я в хаті робити?
Я хочу так, як чоловік завжди відпочивати,
На дивані цілий день з пультом буду лежати.
Але лежи, чи не лежи,... а зробити треба,
Якщо дочкА дуже далеко живе вже від тебе?
Щоб зміг хтось допомогти мені щось зробити,
Чотири дочки треба було мені ще народити.
Я народила лиш одну і сина теж одного,
Тепер за всіх в хаті працюю і за пана цього.
Народжуйте, жінки, дітей, щоб їх було багато.
Щоби вам допомагали в будні дні й на свято.
Автор: Алла Баранкевич!