Гнучка, багата, пречудова
Кохана мова золота.
Вивчати нам частини мови
Хай віршик цей допомага.
Число і кількість означає,
А ще - порядок при лічбі.
Усе на світі дозволяє
Порахувати він тобі.
Розкаже точно:котрий?скільки?
Бо шанувати факти звик.
Усім відомо: це числівник -
Наш хитромудрий рахівник.
Числівник знає цифри, дати,
Рахує вічність день за днем...
Століття вміє визначати:
Ми в двадцять першому живем.
Але у рідній нашій мові
Злічить не зможе всі слова.
Він кількісний і порядковий,
Простий і складений бува.
Та кожен має пам'ятати -
Ця думка зовсім не нова -
Одне життя, одна лиш мати
І Батьківщина теж одна.
Для мене це дивно,але ще не бачила жодного журналіста, який би вмів правильно відмінювати числівники та узгоджувати з ними іменники. Найнещасніша частина мови!
На жаль, це так. Але важливо, щоб людина була небайдужою до своєї мови, тоді й слідкуватиме за її правильністю. А ми ж усі - патріоти, тому й такі грамотні.