Сьогодні гарне та тепле, весняне свято,
День Ангела у поета й Майстра слова
Олекси Удайко! Працює він багато
Й завзято. Талант ого, ще той ! А мова!
А мова, в нього ніжна, така чорноброва́,
Калинова, волошкова з рути-м"яти,
Щира українська, колискова, медова,
Що хочеться вчити її і кохати
Всіх на світі. В піснях вона пташкою співа
У смарагдових гаях та біля хати
В садах, де сина чекає мати...Ожива
Музика у віршах...Що й не передати.
Дякуємо Вашому батькові й матері,
Що народили на світ такого сина
В поліському краю, де співали кобзарі,
Де Остапа Вересая, батьківщина.
Гідного сина українського народу,
Козацького роду, співця України,
Який бореться своїм словом за свободу,
А вірші беруть за душу, солов"їні.
*******
Віват Майстру слова! Від щирого серця!
Нехай шлях по споришам ще довго стелиться,
Здоров"я і наснаги Вам , пане поете
На довгії літа! І щасти на всіх стежках!
*******
На картинці:
Герб Срібнянського району (проект)