Я вдячна, мамо, за життя,
За колискову в ясні ночі,
Донька твоя- твоє дитя,
Цілує щиро твої очі.
Я вдячна, мамо, за любов,
За ніжність, ласку та терпіння,
Я притулюся знов і знов,
Хоча душа уже осіння.
Я вдячна, мамо, за тепло,
За молитви та щире слово,
В житті по- всякому було,
Та ти прощала знов і знову.
Я вдячна, мамо, за життя-
Твоє життя, що дарувала,
Що вклала у своє дитя,
В цілунках пестила й купала.
Я вдячна, мамо, за життя,
За всі співАнки, вишивАнки,
Твоя в них доля і моя,
В них наші, мамо, світлі ранки.
За все я дякую тобі-
Матусю, мамо, моя ненько!
У всім відказуєш собі,
Все дітям віддаєш рідненька.