*
І тиха я...
І врочиста, і чемна у вечір цей.
У хаті пахне терпко-терно,
І журавлі в червоно-білих
Вишиванках заходять
І гречно уклоняються мені,
В чеканні терпко-синім
Посмутнілій...
І ми сідаємо в мовчанні тихім,
Бо відлітають птахи
У далекий ірій.
І скоро прийде мій коханий.
Я проводжаю і я стрічаю,
І не багата я віднині,
І не бідна.
А щаслива.
*
З ночі. Із зорепаду. Зоряна.
У твої обійми впаду.
Тільки в ніч зорепадів тихих
Вийди і поклич мене...
З ночі. Із зорепаду. Зоряна
У серце твоє впаду.
...А ти у чужім краю
У небі далекім шукаєш
Мене, зорю...
*
Малюю птаха синього
На білому вікні.
Малюю птаха
Дивовижного т обі.
Як ти прийдеш,
Він залопоче радісно крильми
До тебе...
Якщо я в осені з дощами
Забарюся десь
І не прийду тебе зустріти
З далекої дороги,
Мій коханий...