Зайшлося зарево за полем, гречаний душить аромат,
Лиш дві тополі, край дороги, тріпочуть листям біля хат.
До вуликів, що пахнуть медом, злітають бджоли, як струмок,
А вдалині, під синім небом, багать встеляється димок.
Гуде комар, шукає крові, та щось йому не таланить…
А над моєю головою – цвіркун занудливо цвірчить.
Я бачу степ, і перші зорі, думкам свобода, чистий шлях,
Та мріяти мені доволі, пора блукати уві снах.