Forget? And me? It is no wonder! (by A. Akhmatova)
Forget at once? It is no wonder!
I was forgotten long before
I lied in brave one hundered
And seem to live in it and more.
The Muse is getting deaf and blind
In grain is smoldering on ground.
And after to rebel like Fenix
In blue ether from ash basic.
Olana Bilukha, 2016
***
Забудут? - вот чем удивили!
Меня забывали не раз,
Сто раз я лежала в могиле,
Где, может быть, я и сейчас.
А Муза и глохла и слепла,
В земле истлевала зерном,
Чтоб после, как Феникс из пепла,
В эфире восстать голубом.
21 февраля 1957. Ленинград.