Вирiшили народнi слуги закон один прийняти, -
Згiдно з яким - варто iнакше Кiровоград назвати.
Сергiя Кострикова псевдонiм швиденько прибрали
Бо Кропивницького Марка iм'ям - замiняти стали.
Ну, здавалося б, воно й логiчно - претензiй немає.
Драматург, режисер театральний родом з того краю.
Де там! Вже он, скавчить ПР пiд вивiскою новою -
Й для "картинки" об трибуну давай битись головою.
- Ви ж, негiдники, народну думку проiгнорували.
Нашим людям так безсовiсно у душу наплювали.
Кого ж, цiкаво, пiд словом "народ" вони тут розумiють?
Тих, що на мiтингах проплачених патякати лиш вмiють?
Можна мiсту якiсь iншi назви запропонувати.
Ну, скажiмо - в Отамано-Григор'ївськ перейменувати.
Олесь Жолдак з села Верблюжка й Бугрiй Валентина -
Вiдзначали, що отаман-то цей - смiлива людина.
Бiйцi його українськi землi мужньо захищали -
I пiдтримку серед простих людей, вiдповiдно, мали.
Й псевдонiм свiй було взято ним теж з цього регiону.
Вiд села вiн - Григорiвка Олександрiйського району.
Iнiцiативi й такiй ще треба належне вiддати.
Досить мудрiй: "Iм'я Сухомлинськ для мiста розглядати".
Цього краю знаний уродженець - педагог талановитий,
Ще й письменник - оповiдання гарнi безмежно люблять дiти.
Регiонали ж одно варнякають на кожному кроцi:
- Назвати тiльки на честь Лiзухи, Петра Першого доцi.
У козакiв запорiзьких й бахмутських вона землi вiдiбрала.
Нових же Сербiй зi Слов'яносербiями та й наштампувала.
Безперечно, маразматики якiсь саме того й бажають.
Цi iдеї "бiйцiв за Новоросiю" багатьох вражають.
А ось, якщо до глузду здорового люди прислухаються -
Мiста й села красивими назвами тодi надiляються.
З задоволенням,Дмитре, твір ваш прочитала і підтримую на всі 100%, але ж хто нас послухає, адже більшість кіровоградців проти цієї назви,(Кропивницький): а ще я прямо таки не задоволена, що нас, людей з цієї області і не питають; та ви знаєте, що це не лише в області,а й на місцевому рівні до думки людей не прислухаються...
Дмитро Кiбич відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую. Дiйсно, думку простих людей полiтики завжди iгнорують.
Я сьогодні,Дмитре, подивилась по телебаченню сюжети про перейменування.Аж мені голова закрутилась.Як це все запам'ятати,а головне як сприймати? Ваші роздуми актуальні.
Дмитро Кiбич відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую. Нi, ну справдi перейменовувати мiсто на честь царицi Елизавети Петрiвни - це ж клоунада якась.