Цікаво, чи шлях, по якому ми йдемо,
Складається з «фарту-нефарту»?
Чи може маршрут неповторно окремо
Залишений Кимось на карті?
Якщо то є карта – зустрічне питання:
Як влучно ту карту обрати?
Щоб просто, невтомно, собі за бажанням
На втіху іти-мандрувати…
Якщо ж то везіння, як стати фартовим,
Щоб куш неупинно зривати?
І як же, цікаво, не чути ні слова
І викрити чітко всі карти?
Життя - то застелений картою стіл,
На якому розкинули покер…
Й чим більш ти пройшов по екватору кіл,
Тим більш ти фартовий,
Джокер.