Гра слів - заплутані клубочки.
Політика - заплутана гра слів.
Незримі пальці на вразливі точки
майстерно тиснуть натовпу голів.
Голів, що тонуть у людських потребах,
шукаючи лиш хліба і води,
у наших повсякденних "мушу" й "треба"
йдемо туди - не знаємо куди.
Щоб зупинитися не маємо й хвилини,
не озираємось на світ довкола нас.
Все біжимо мов загнана скотина,
втрачаєм час, який спішить від нас.
Втрачаєм час і боїмося смерті,
рахуєм дні безглуздого буття.
Та неважливо скільки днів життя вже стерто,
але важливо скільки було в днях життя.
Правитель як вівчар жене отару,
він бачить горизонт удалині
і щоб не загубити жодну пару,
всіх путає тенетами брехні.
Той хто покірність проміняв на волю,
щасливий, хоч душа його в синцях.
Він бачив світ,йому всміхнулась доля
та він для стада - втрачена вівця.
28.07.2016. Genyk Lys