Щось таке, за що дають медалі,
І ніяк не прикрити бородами,
Коли впевнений, що вже все знаєш,
Щось таке називається Молодість.
У бажанні дикунському зрощена,
Будь-яких компромісів позбавлена,
Часом молодість гуляє площами,
І будує у лісі вігвами.
В неї кров із розбитого носа,
Відчайдушне, нестямне кохання,
Це вона на даху стоїть боса,
Плюючи на домашнє завдання.
Вона гріється коло багаття
Першого лісового походу
Й з верескливим дитячим завзяттям
Десь шубовснеться в річкову воду.
Твоя молодість завжди з тобою,
Справжня молодість чесна, розкута,
Що завжди полюбляла героїв
Й на сніданок по чарці отрути.
Щось таке, за що кращі вмирали,
Щось таке, коли не спить совість.
Тож пильнуй, щоб у тебе не вкрали
Щось таке, називається Молодість.