Майдану дзвін, Свободи клич лунає:
Вставай, Вкраїно, діток захисти!
Убивства, крові полум’я палає…
Спаси нам Неньку, Господи, й прости!..
Прости за те, що брат іде на брата,
Що супостат на троні возсіда,
Прости, що образи не в кожній хаті –
Біда людська геть душу роз’їда…
Закута в ланцюги та злом розп’ята,
З останніх сил борониться Вона.
Вже забери, Ісусе, супостата,
Не дай, щоб розпочалася війна!
Невинних захисти, верни свободу,
Щоб мати няньчити могла дитя
Та усміхатись сонцю... Для народу –
Майбутнє світле завтрашнього дня.
Ісусе, любий, захисти Вкраїну! –
Вклякаємо в молитві, на вустах -
То ж наша Ненька і вона єдина
Для тих, хто вдома, й тих, що у світах!
19 лютого 2014
(с) Валентина Гуменюк