Вони прийдуть на землю знову,
через роки, через віки,
щоб доспівати колискову
й вишневі посадить сади.
О, рідна земле калинова,
ти знову їх сюди прийми.
О, земле наша пречудова,
вони ж за тебе полягли.
Пішли у засвіти так рано...
Обпечені вогнем війни
дочасно посивілі мами
хустини чорні одягли.
Тим хлопчикам весні б радіти.
Вони лиш жити почали...
А їм на труни клали квіти,
а їм - посмертні ордени...
Вони прийдуть на землю нову
Вкраїни вірнії сини
і доспівають колискову
й побачать, як цвітуть сади.
Оксана Максимишин-Корабель
5 грудня 2016