Час змін. Щось рухає народи:
Чого ж нового хоче люд?
Шука хтось щастя, хтось свободи...
А що отрима? Кров та бруд...
Знялася буря - все палає,
Біда іде на нас з усіх усюд,
А ми сліпі й поводирів немає -
Майбутнє наче страшний суд...
Ще й право в кожного своє,
Згубили віру, а мети не знаєм,
Вже й брат на брата постає -
Старе пішло - нового ще немає...
Зламалось щось у устрої життя,
Той злам уже пройшов повсюди:
Тепер нема в минуле вороття,
Не знаємо що й далі буде...
Як сплине час, скривавлені й безсилі
Побачим сонце, неба височінь,
Радітимем, що спокій ми зустріли -
Та буде так лише до нових змін...
22/12/2016