На землі уявній, мрійній , вигадковій ,
Ліс росте казковий ,зповнений життя.
Скільки там загадок, таємниць і казок .
Скільки там любові , радості й добра.
Напочатку лісу ,дуб росте високий,
Гілля він розкинув , як крила птах сизоокий.
А внизу під дубом ,пень покритий мохом .
На нього присядеш , зустрінешся з Охом.
Дідусь невеличкий , на плечах синички.
В руках полунички ,ними пригощає
І дива казкові всім розповідає.
Полуничку хто скуштує ,в казку хутко помандрує .
Впершу чергу на пеньочку , там зустрінеш колобочка,
Смачно він тобі запахне , зарумянеться , розмякне,
Пісню про своє життя, заспіває знехотя ,
Сяде на твоє плече , і від тебе він втече ,
А до лісу далі зайдеш , рукавичку в ньому знайдеш ,
Рукавичка справжня хата , в ній живуть друзі звірята .
Мишка, жабка і кабанчик ,в ній лисичка , вовчик, зайчик .
Ведмежатко ледве впнулось і насуплене надулось.
На стежині коло хатки плаче зайчік , хоче спатки .
Усіх до себе він гукає, страшний звірь його лякає .
На печі лежитъ рогатий , тупотить ногами в хаті .
Що за звірь,ніхто незнає, лише рак його злякає.
Є озерце в лісі тому , човник плаває по ньому ,
Мати з берега гука , до Телесека синка .
Змія поряд зуби точе , зїсти Івасика хоче ,
Голос їй коваль зміняє, і Івасика впіймає.
Білосніжка в лісі тому знайшла хату незнайому .
І живе в ній не одна , гномів там ціла сім'я .
Її ніжно всі кохають і сестрою називають.
Лише мачуха чарує , Білосніжкі смерть готує .
Серед лісу море л'ється, там живе жаба цариця .
Біля неї неспроста ,стріла лежить золота .
Поряд Іван ,принц , сумує і над жабою міркує.
Доля зла над ним сміється , на жабі буде він жениться .
Біля моря гурт братів ,стая білих лебедів .
У печері справжній дім , і живе сестричка в нім .
Мовчки місяцями в'яже рубашки з кропиви їм .
Чари мачухи сповна , скоро знімить з них вона.
Хатка на курячій ніжкі , заховалась в хащах трішкі .
Яга на мітлі літає , діток в діжочку збирає ,
Неслухняні й плаксуни , стануть жертами вони .
В страшній хаті піч палає , діток до смерті лякає .
Замок з лісу виглядає , музика в ньому лунає .
Принц у замку не сумує з Попелюшкою танцює,
Північ , дзвін дзвинить і тіка красуня вмить .
А на сходах невеличкі, кришталеві черевички .
В лісі там багато дива ,
Будеш в ньому ти щастлива ,
Зможеш ким завгодно стати ,
Казки треба лише знати .
ID:
712400
Рубрика: Поезія, Казки, дитячі вірші
дата надходження: 15.01.2017 21:48:33
© дата внесення змiн: 15.01.2017 21:48:33
автор: Ванка
Вкажіть причину вашої скарги
|