Крута стежка край села
Мене в поле привела .
В полі там багато дива
Я була така щаслива ,
Ніжний жайворонка спів
В небі високо звенів .
Між колоссям на всі боки ,
Квітнуть квіти синьоокі .
Став на лапки хом'ячок ,
В лапки вз'яв він колосок .
І налускав він пшенички
Повні лапки , повні щічки .
Між стеблами- куропатки
Поробили гнізда-хатки .
Їхні дітки, як спортсмени
Розбігались всі від мене .
Сіра мишка, як дідок
Тягла в нірку колосок .
Жук-рогач її спиняв
Колосок на роги брав .
Для мурашок поле - ліс
Працюють всі аж до сліз .
Беруть в лапки соломинки
Тягнуть до своєї хатинки .
Сірий заєць, як солдат
Стояв в полі, вуха в ряд .
А коли мене помітив
Заховався десь у квітах.
Звірі дружно працювали
І мене не помічали .
І тому я не стояла
Собі квітів назбирала .