Знаходять потаємні дороги
за запахом соснових шишок:
смарагдових і молодих.
До острогів кам'яних приводять,
що беззахисні та рівнинні
лежать біля гір скляних.
Де дерева вириває вітер,
слиною потоків морських:
сильною і невпинною.
Вириває з фундаментом,
з підвалами і горищами,
руйнуючи гнізда тихі.
Там кору роз'їдають комахи.
Трухлявіють несучі стіни,
але стоять вперто!
І стоятимуть до тієї години,
поки знизу їм не постелять
бетонну тканину.
Гублять потаємні дороги,
залишаючи запах шишок
смарагдовим спогадом.
Спогадом глибинним і вічним
як гори, як море і вітер,
як два покоління лісу.