Писала мелодію для скрипки весна.
Річка закута в кригу ще спала
і під музику цю пробудилась вона
й собі щось веселе співала.
Із натхненням писала для скрипки весна
Ця мелодія була нестримна.
і під музику цю розтопилась рілля,
як душа що втомилась від зимна.
Писала мелодію для скрипки весна,
а зима у той час нуртувала.
Налетіла на землю хурделиця зла,
ще й морозом усіх налякала.
Із натхненням писала для скрипки весна,
пісня враз зазвучала предивна.
Перший пролісок в лісі сказав: "Ти прийшла,
я чекав тебе весно чарівна".
Награвала мелодію скрипка-весна,
своє серце у ноти вкладала,
аж заслухалась баба смішна снігова
і від щастя за мить вже й розтала.
Оксана Максимишин-Корабель
15 лютого 2017 р.
Португалія