В Куцака сьогодні свято –
Василеві шістдесят.
Їде брата привітати,
ріже ґазда поросят.
Тягне на горбу гостинці,
хоче всіх він здивувать,
дітвакам, і навіть жінці,
вже ґергоші аж тріщать.
Добиралися нівроку
кілометрів вісімсот.
Вже позаду вся морока
й наливають всім компот.
Лише й встиг Славко спитати:
де ж горілка, що робить?!
Тут йому говорить мати –
так Василь же кинув пить!
Ваську серце розриває,
ніс свербить аж через край.
- Обіцянку забираю,
я ж господар, наливай!
18.03.2017