Музи собі влаштували гулянку
І вже хильнувши четвертую склянку,
Взявши до рук свої телефони
Стали колишнім робити обдзвони.
Хоч і богині, по суті жінки,
От й розв'язалися в них язики.
Хлипала в слухавку тут Мельпомена,
Ніби дзвонила з руїн Карфагена.
Талія з хмілю гигикала гучно,
Сестрам за неї аж стало незручно.
Була в Каліопи своя епопея -
П'ять повідомлень знайшли Одисея.
Кліо колишньому "сіла на вуха",
В неї історій, аби лиш хто слухав.
І шепотіла Ерато щось томно,
Трохи відверто і безсоромно.
Евтерпа лірично та дещо скромніше
Не втримавшись теж екс-бойфренду пише.
У Полігімнії тирада займиста,
Схожа на гімн, риторика чиста.
То не стосунки були - просто фарс,
Сказала Уранія - Пішов ти на Марс!
Одна Терпсіхора у танці кружляла,
А відео потім йому надіслала...
Вляглися дівчатка тільки під ранок,
Хто знає скільки було отих склянок...
А втриматись як від таких от обдзвонів?
Видаляйте колишніх з життя й телефонів!
Вітаю з днем ПОЕЗІЇ!
Бажаю натхнення та адекватних муз)))
Музи:
Мельпомена - трагедія
Талія - комедія
Каліопа - епічна поезія
Кліо - історія
Ерато - любовна поезія
Евтерпа - лірична поезія
Полігімнія - пантоміма і гімни
Уранія - астрономія
Терпсіхора - танці
Гарний вiрш, Iрин Ка. Так це пам'ять полюбляе часто з людьми жартувати. I видалиш з життя й з телефонiв, i настанову собi даеш, щоб не згадувати про колишнiх, а вони час вiд часу все одно спливають у пам'ятi. Як спiвають у однiй пiснi, ну, якщо мовою оригiналу:
Что-то с памятью моей стало
Все, что было не со мной - помню.
Тiльки от ви у 9 рядку, мабуть, хотiли написати "гигикала", а не "гигикали". А також у 18 рядку - якось тут яскравiше буде звучати "екс-бойфрендовi", нiж "екс-бойфренду" - "Не втримавшись - теж екс-бойфрендовi пише". А у поясненнях ще можна додати, що Полiгiмнiя - муза не просто гiмнiв, а саме - урочистих гiмнiв. Бо гiмни ж рiзнi можуть бути.