Лежав бульдог і скавулів,
мабуть, бідака захворів...
Йду через день, а пес лежить
і далі тихо скавулить.
Ще день пройшов - пес скавулить
і де лежав - там і лежить.
Я пса не витримав страждань,
зайшов у двір цей без вагань.
Госпося вийшла на мій крик,
за нею слідом й чоловік.
- "Чи ви глухі чи ви дурні?
Пес скавулить уже три дні!"
- "Наш пес на камені лежить,
його гризе, то й скавулить."
- "Якщо той камінь так гризе,
чому не встане й не піде?"
-"Значить його, отак болить,
що рік на камені лежить.
Якщо б добряче припекло,
то він посунувся б давно."
Оксана Максимишин-Корабель
22 березня 2017 р.
Португалія