Подейкують часом, що ластівка знає,
Як добрих людей від лихих відрізнити,
Гніздечко своє лише тим довіряє,
Хто щедрий душею, хто вміє любити.
Чи так це, чи ні – розібратися важко,
Та гляну – і кожного разу радію,
Як десь над вікном ця малесенька пташка
Дітей своїх тихою ласкою гріє.