Сім'я вже ж вільна і нова.
Та тільки мати ледь жива.
Вона була б і вмерла вже не раз,
Та все питає, і на смертнім ложі, —
а де ж те Слово, що його Тарас
коло людей поставив на сторожі?!.
Л. Костенко
Ах, слово!
Могутнєє слово Тараса!
З ним треба хоч трішки життям перейти,
Щоб то не була на полиці окраса,
А велич свідомих думок чистоти,
Які:
Щонайменше - пробуджують гідність,
Дають розуміння до сенсу життя,
Вертають,
А краще - збагачують плідність
У вчинках, без сумнівів на сприйняття...
Ах, мово Тараса!
Лірична і сильна,
Можливо, вразлива, тендітна й струнка,
Вже стільки віків ти крокуєш настирно
У Лесиних піснях й казками Франка,
Які:
Найточніше зображують сутність
Народної мрії про «вольну сім'ю»,
Відновлюють,
Радше - тримають могутність
Країни, де добре псарю і царю...
Ах, матінко рідна!
Моя Україно!
Ну скільки ти будеш знущання терпіть?
Свої ж олігархи ножа прямо в спину
Встромили і хочуть тебе розділить.
Відставка? - не буде.
На вибори? - смішно.
Імпічмент? - пусті закордонні слова.
Ці бездарі влади грабують цинічно,
Відомо ж: у риби гниє голова...
05.04.2017
*Картина:
«Наша дума, наша пісня...»
Автор Шупляк Олег
Картини з подвійним змістом
https://shupliak.art/uk/gallery/hidden-images/our-thought-our-song-