Найкраще свято на Землі, - ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ,
День вшанування пам"яті загиблих на війні,
Тих, хто пройшов обпалені війною фронтові дороги,-
У воді не втопився і не згорів у вогні.
Все для фронту, все для Перемоги!
Лозунг білими літерами на червоному кумачі,
Працювали за станками навіть діти, підставивши ящик під ноги,-
Вся промисловість перекувала орала на мечі.
У Другій Світовій загинув кожен п"ятий українець,
Були зруйновані та спалені села і міста,
Задумка і політика тієї війни була проста, -
Весь радянський народ хотів знищити німець.
Прокрокувавши півЄвропи, півЗемлі,
Намерзнувшись в окопах у крижаній багнюці,
Показали кузькину мать Гітлерові - с*ці
Солдати-чучмеки,чурки,хохли, бульбаші та москалі.
В Україні комуністичну символіку заборонили,
Але Прапором ПЕРЕМОГИ завжди залишиться прапор кольору крові,
Який радянські воїни на куполі Рейхстагу встановили
І не важливо на якій вони розмовляли мові.
Вже майже жодного не залишилось ветерана,
Бо 72 роки пролетіло з воєнних тих часів,
Але за 40 мільйонами в серцях людей не загоюється рана,
Ніхто не забутий, ніщо не забуто!-а далі бракує нам слів.
Спасибі нашим дідам за ВЕЛИКУ ПЕРЕМОГУ,
За самовідданність їхню і їхній героїзм,
За те, що вбили у його же лігвиську нацизм
І у світле майбутнє відкрили нам дорогу!...
Ми вшановуємо своїх дідів - червоноармійців
І воїнів УПА, - усіх ветеранів тієї війни,
Які визволяли Європу і рідну Україну від німців, -
Вони своєї Вітчизни найкращі сини!
Назавжди залишаться на історичній сторінці
Подвиги наших дідів та їхня доля трагічна,
У багатьох арміях світу проти нацизму воювали українці, -
МИ нація сильна, свободолюбива та героїчна!
Наш український День Перемоги поки ще попереду в нас,
Бо топче зараз чобіт сусіда-чужинця нашу землю рідну,
Кров"ю вмивається обманутий зруйнований Донбас,
Але ми агресорові даємо відсіч гідну!...
траввень 2017 року.
ID:
732409
Рубрика: Поезія, Лірика кохання
дата надходження: 08.05.2017 12:50:41
© дата внесення змiн: 15.05.2017 17:42:05
автор: Володимир Ядолов
Вкажіть причину вашої скарги
|