Ще відпочинеш - прийде ще той час..
І просто посидиш біля віконця,
І візьмеш голку в руки, й в одночас-
На полотні засяють квіти й сонце.
Ще відпочинеш, важно і розкішно
відвідаеш театр і рок-н-рол.
І будеш вільно і вже так неспішно
Вдихати свіжий подих матіол.
І не летіти на вітрах додому,
Бо там порядок, можна й відпочить.
Усе як треба у гнізді святому..
Лиш тільки тихо, аж душа кричить.
Бо виростуть вже і сини і дочки,
І вирвуться з гніздечка в майбуття.
Дістанеш з скрині синову сорочку,
Згадаеш день, коли дала життя..
І донеччин вінок розправиш ніжно,
і напрасуєш стрічки як тоді,
Коли вдівала і зітхала втішно,
Як поправляла кісоньки руді..
Ще відпочинеш, мамо, відпочинеш!
Молитимеш лиш земю й небеса,
Щоб мир і лад, і щоб твоїй дитині-
Хай доля сяє завжди й не згаса..
Ще відпочинеш, не сумуй матусю!
Бо час іде і швидко пролетить..
Лиш обійму і сильно притулюся,
Зупиниться і час, і день, і мить..
Бо ти ж як бджілка, сильна і невтомна,
Твою жагу нічим не загасить!!
Ще відпочинеш, мамо, ще не довго,
Бо час летить, бо час не зупинить...