Кіт Васько на призьбі влігся,
Подрімати хоче трішки,
Та шкідливі Мишенята
Заважають йому спати.
То пищать, а чи співають,
Гарний сон перебивають.
А то бавляться собі,
Смикають його за хвіст.
Шкрябають та щось гризуть,
Відпочити не дають.
Не веде і вухом кіт,
Щоб прогнати швидко їх,
Підніматись йому ліньки,
Позіхає смачно тільки.
Мишенята ж бешкетують,
Бігають собі й танцюють,
Перевертають вони
Усе дригом догори.
В нас частенько так буває:
Миші з радості аж скачуть,
Що хотять, те виробляють
Там, де є коти ледачі.