Продовження роздумів до віршу автора: Світла, "А що закон". Прочитавши цей вірш, чомусь захотілося продовжити. Бо, напевно, це - наболіле питання.
Закон існує в нас усюди
І діє! Для простого люду.
Для нього сурми і війна,
В'язниця, злидні і сума́.
І горе тим, хто вкрав копійку
На їжу, чи́ ж бо на горілку.
Вже не відмиється ніяк,
Бо є закон і тільки так.
В народу вкрасти - не проблема!
Доведена вже теорема.
На курсі світових валют,
На кризах, війнах десь і тут.
Валютний курс - це просто казка!
Як не крути ним - без поразки.
Як є потреба, то злетить
Або впаде в одну лиш мить.
Різницю зразу по кишенях,
Що тут багато теревенить.
Народ побідкається зле
І з тельбухами проковтне!
І кризи теж, мов грім із неба!
Приходять враз, як є потреба.
Щоб люд простий відволікти,
Мов, не уникнути біди.
Тому немає всім роботи,
А на словах - лише турбота.
А в кого є - за копійки́
Працюйте, бо ви є раби.
І хоч народ наш волі хоче,
Йому сміються нагло в очі.
Себе вважають за богів.
Що можна взяти з ворогів?
22. 06. 2017 Л. Маковей (Л. Сахмак)