Коли в дорогу довгу вирушаєш,
і транспортом ти потяг обереш.
Тоді ніколи і не знаєш,
кого в дорозі поряд себе ти зустрінеш.
Люд абсолютно різний як на ринку,
контраст між ними хоч куди.
і кожен з цілями своїми без зупинку,
з тобою будуть їхати вони.
Хто до коханих мчить на крилах,
хто з друзями пригод нових шукати.
Хто родичів навідати далеких,
а хто з війни до спокою, до хати.
Тож потяг річ таки проста,
він в сторону одну чи іншу плине.
А в ньому люду зграйка закипа,
до кращого життя невпинно лине.