Прийшла весна – відкрили очі,
Всі, хто шумить, дзижчить, шурхоче.
Зу-зу-зу коло бузочку
Дзижчить джмелик у садочку.
Жу-жу-жу говорить хрущик,
Коло бабиної груші.
Бджілка каже жи-жи-жи
Ой, бджолятко, не спіши.
Дзи-дзи-дзи кружляє муха
Понад самим моїм вухом.
Їжачок – фуф-фуф- сопів
І по листю шурхотів.
Миші біля груби
Гострять свої зуби:
Шкреби-шкреби роблять нірку,
Щоби заховать зернинку.
Лиш комарик не дзижчить,
А тихесенько пищить: Пі-і-і-і-і-і-і…
От така дзижчалочка –
Весняна шурхоталочка!!!