Їжачку на іменини
Лось шерстяні сплів лосини.
Їх поміряв їжачок
І пустився у танок;
Ледве-ледве зміг згадати,
Що й в Сови сьогодні свято:
Новосілля у Сови,
У Мудрої Голови.
І розщедрився Їжак:
Зняв добротний свій піджак
Й добрій тітоньці Сові
Сплів колючі ковдри дві.
Ось чому Сова, малята,
Уночі не може спати.