МЕДИЦИНА
Обстеження спершу, а далі
Виписує лікар рецепти і дози.
І нерви стають, як зі сталі:
Що скальпелем можна уже без наркозу.
А все, виявляється, просто:
Протези зубів і корекція зору,
Розтяжки для збільшення зросту
І ще лікування усього, що хворе.
А грілкою можна зігріти
Душевність, що трохи прибили морози?
Пішли між людьми мої діти:
Я вивела в світ свої вірші і прозу.
«У цього немає мізинця, -
Сказав один «лікар». – Куди ти дивилась?
А той уже чимсь заразився!
Цей ніби нічого, та скривлено виріс!»
І всі одностайно: «Є вади!
Не мучились щоб…»
І за пострілом постріл.
Консиліум, рада, нарада.
Обстеження – реанімація – розтин.
Душею погляньте в незриме!
Потрібна корекція стилю і змісту?
Чи ж вірш – протезовані рими?!
Мікстура від фальшу, гляди, перекисла.