Став мій Стефко рано- вранці тай пішов по дрова
Я сі дивлю биз вікно, а він коло рова.
Вгруз по вуха у сніги, тілько чуба видно
Вчора з Кумом святкували, то му певно стидно.
Так коптили сі шинки, ковбаси, шпундерки
Пахло мн'єсом всьо село, аж тріщали жердки.
Кум наш хлопець ше тутой- файно сі маскує
Возит бражку тракториком- всьо село частує.
Потім мусит кожна жінка шукати супруга:
Бо сі губліт, як ті кури, жи сплєт по під плуги.
Хто під плугом, хто під плотом, а хто в жолуб лізе
А хто січку січе з сіна- з соломи не ріже.
З- за фіранки сі вдивляю, шо сі з хлопом робит
А він си зробив сідзенє- сидит, як той робот.
Чую- трактор здеркотав, Стефко мій ретельно встав
Кум сі тішит- вже воскрес, з ланцюга зірвав сі пес.
Стефко бутлі наливає і тихонько промовляє:
- Лєй для Касі "Кока- Коли", ту жи возиш коло школи
А мені вже вцідиш бражки, жи везеш від свої свашки.
- Новий рік снігами тисне, най вже, Куме, когут свисне,
Най сі ступит- Пес нам гавкне, може щось вже файне рявкне
Може змінить сі вже світ, стане менше сліз та бід.
- Куме!- Будьте й ви щасливі, би с те довго мені жили
Як не ви, то хто підкаже, з ким Касуні в ліжко ляже.
Хто зі мною хляпне бражки, хто помацає Нанашку
Стефцю!- шлю я вам вітання, жи від ночи аж до рання
В році Новім- році Псячім, жили всі великим щастям.
А ми "Коли" привезем, в баніку запарим
Бражку тістом замастим, по сто грам заварим.
- Гавкни, гавкни Новий роче, принеси добро пророче
Стефку, Стефку!- Сніг мете, до нас Кум уже бреде.