Замерзла, перша любов та давня
Плаває айсбергом в думках, в океані,
В, на перший погляд, дальніх, нейтральних водах,
В далеких від маршрутів і суден широтах.
Замерзла міцно, часом, в тумані
Раптом з'являється. І знову я - титанік -
У глибину думок, у світ підводний,
Аби ж той світ не був такий холодний.
Схоже, як в одязі у воду - приємна мить
Така коротка, ну а потім холодить,
А потім довго від неї сохнеш, літом - ще ладно.
А в пору цю холодну, зимню - це досить складно.
Бо айсбергу тій - все одно. Пливе і далі,
А ти собі іди на дно. Ти ж унікальний!
Ба, будеш знахідкою для піраток, і шукачок скарбів,
Аби по тебе в цих льодах ще хтось доплив.
Думав - розтане, як льодяшка в чашці чаю.
Натомість, я в холоднім морі застигаю.
Все плаває і плаває в глибоких цих морях,
У водах, - наче б то нейтральних, моїх думках.