ЕКСПРЕСІЯ(ОРГАЗМ НЕБЕС)
Великий вибух – то оргазм Любові,
Божественного прагнення життя
У задзеркальній духовій вимові
З Омеги в Альфу Сло́ва майбуття
Космічної спіралі – в часи но́ві.
Екстаз народження небесного буття
Із порожнечі форми в світоснові,
Зі смерті в дерть, у коло зачаття́
Матерії живої, в ква́нти просторові
Пологів Всесвіту. Він – таємне́ дитя
Розлучення Галактик й сили волі
Коду Енергії. Зіро́к серцебиття
І апогей Нуля у Ма́ксимі. В цім лоні
Є прірва Усьогó і чрево сповиття
Реліктів Ха́осу і Ладу, пульс сваволі
Запліднення Шляху́, земного сум’яття!
Павло Гай-Нижник14 січня 2018 р.