...альтернатива для тих, кого дратує датська подарункова лихоманка, та й загалом – непогана ідея.
Щороку 14 лютого відзначається Міжнародний день дарування книжок (International Book Giving Day). Ініціативу започаткувала у 2012 році американка Еммі Бродмур (Emmy Broadmoor) з метою залучення дітей до читання та забезпечення книжками дітей, яким книжки не по кишені.
Все надзвичайно просто: цього дня слід подарувати книжку дитині – можна власній, знайомій чи незнайомій, або залишити книжку там, де діти можуть її читати (наприклад, у приймальні лікаря або деінде, де дітлахам доводиться нидіти в очікуванні), або передати книжку в дар бібліотеці, дитячому учбовому або лікувальному закладу, благодійникам тощо.
Книжки можуть бути нові або трошки вже юзані, це неважливо, головне – аби хороші. Діти також можуть бути будь-якого віку, всі ми, в принципі, діти.
Звісно, і тут можна побачити жадібні мацаки індустрії, що не марнує жодного шансу залізти в наші вбогі гаманці та діряві кишені, але ж… Але ж то книжки та діти, святе та миле!
Отже, долучайтеся – даруйте діткам книжки, залучайте їх до читання, поширюйте розумне, добре, вічне, і буде нам усім щастя.
П.С. А хто 14 лютого зекономить на коханих – тому не буде.
Поширюйте в соцмережах за хештегом #bookgivingday
Постійна адреса www.bookgivingday.com