Ключова арія Кавової кантати: «Ах! Яка солодка на смак кава!
Ніжніша, ніж тисяча поцілунків, солодша, ніж мускатне вино!»
Пахне кава в ніжній філіжанці,
Чорна кава й пінка золота.
Музика, що серце зве до танцю,
У повітрі димом нависа.
А на проти дама у костюмі,
Чорний бархат з блиском золотим.
В музику вслухається при шумі
І свіча підсилює інтим.
Щоб не зіпсувати цукром каву,
Для контрасту є проста вода.
Я смакую пінку золотаву,
Попіл з сигарети опада…
Звучить і далі Кавова кантата,
А ми смакуєм каву золоту…