А за вікном тихенько падав сніг,
Сором'язливо якось і не сміло.
А все ж таки, куди не подивись,
Кругом так гарно, любо, мило.
Зима прийшла. мов казка чарівна,
Така жадана і така красива.
Вдяглась в перину лебедину вся.
Свята, натружена землиця сива.
Під ковдрою м'якою спочива,
А сняться ій мабуть, і сни чарівні.
Як навесні з піль жійвір заспіва.
І ляжуть перші борозенки рівні.
А там. у землю теплу і пухку
Впадуть зернята буйного врожаю.
І зацвіте свята моя земля,
Співучого, Чернігівського краю .