Радість не вщухає ні на мить,
Коли з тобою поруч я знаходжусь,
Чарівним поглядом твоїм заво́джусь
І серденько любов'ю пломенить.
Твоя зовнішність – мов апогей мистецтва,
Вершина красоти серед краси земної,
Ба й навіть, думаю, і серед небесної.
Ти відбиваєш всім бажання на чернецтво.
Врода ця притуплює хлоп'ячі молодецтва,
Мислення притьмарює Амурове стрілецтво,
І в нестриманих їх душах закипає хіть,
А в го́ловах уява при́страсних жахіть.
Твої усмішки – то для мене втіха.
Вони ковточки щастя і життя.
Вони, мов сма́чного вина пиття:
Келих блаженства у моє буття.
Голос твій – мов ангелоподібний спів:
Гармонійно й делікатно він лунає.
Такий і кожен херувим би хтів,
На вуха вельми ніжно він лягає.
Твоє обличчя – неймовірно миле.
Такеє щире, добре і чарівне.
Дивитися на нього – очам є насолода.
Воістину твоє лице, то вишукана врода.
Звичайно, не забуду я розповісти
І про ласкаве серце, яке тримаєш в собі ти.
Воно прекрасне, співчутливе, чесне.
Безумовно, для радості ти вічної воскреснеш.
ℬℭ08.03.2018K Λ Е О Δ О Р
_______________________________________
Вжиті слова:
• Пломеніти – 1) яскраво горіти;
палати, палахкотіти. 2) Яскраво світити; сяяти.
• Апогей – 2) найвищий ступінь чого-небудь;
вершина, розквіт.
• Чернецтво – посвячення себе
в монастирське життя.
• Молодецтво – 1) нестримна сміливість,
хоробрість, завзяття.
• Хлоп'ячий – хлопчачий.
• Амур – у римській міфології – божество кохання.
• Херувим – вид ангела
(другий ангельський чин після серафимів).
Вірш №12
Гарно і свіжо звучить Ваш вірш. Якось тема розкрита по-новому
K Λ Е О Δ О Р відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Спасибі за хороші слова Можливо й по-новому) Я просто менше місяця назад почав писати, ще особо багато не читав віршів про любов і, мабуть, не понабирався літературних шаблонів.
Valentyna_S,
Дякую! мені приємно, що вам сподобалось
На жаль, я ваш коментар випадково видалив.
Я на сайті всього кілька днів, до кінця ще не розібрався із всім.