Присів, зігнувся сніговик.
І ніс-морквина відвалилась.
Сніг від дощу розтанув, зник.
Мітла бруньками розпустилась.
І пробивається з-під снігу
На тонкій ніжці первоцвіт.
Яскраве сонечко в відлигу
Шле поцілунками привіт.
Проміння сонячне лоскоче.
Між соснами лунає - кар,..
Мелодію струмок дзюркоче.
Сік капає немов нектар.
Синички пурхають проворні.
Не віриться, що десь війна.
Думки і звуки всі мінорні.
Прийшла весна, прийшла весна!..