Что в имени тебе моём?
А. Пушкин
Що в імені тобі моїм?
Ти бачиш в ньому суть найвищу?
Коли я, врешті, справді знищу
Час, владний над усім земним?
З чим порівняю імена?
Зі світлом, що на хвилях грає
Єдину мить – і враз зникає,
Печаль лишається одна.
А що в печалі? Згадка днів
Минулих, чи видіння смерті?
У тій шаленій круговерті
Чи ти почуєш тихий спів?
Та хай лишиться образ цей
Мов чиста музика, з тобою –
Тоді не будеш сиротою
Серед байдужості людей.