На всі питання
Відповідь в природі...
Безмежний скарб
Скрізь мудрістю сія...
Ну що нам в цій
Травневій прохолоді?
Підказка є...
Хоч, може, іздаля.
Щоб насінини
Узялись до росту,
Набрались сили,
Вибравшись на світ,
Ховають хмари сонце -
Мудро й просто:
Окріпнеш в рості,
Лиш тоді в політ.
В життя, що забуяє
Листом-квітом,
В життя, що сповнене
таких принад...
А люди? Й паростки їх
Діти...
Де прохолода?
Де мудрості той сад,
Що збереже
Ще не зміцнілі душі
Від "променів"
Дорослого життя?
І хоч нелегко це,
Та ми єдині в русі
До поступу вперед.
До майбуття...