Пильнувала Мурка-кішка
На маленьку сіру мишку:
«Підбіжи, прошу, будь-ласка,
Розповім тобі я казку.
Виглянь з нірки, якщо можеш.
Ти на мене дуже схожа.
В тебе є чотири ніжки,
Як в справжнісінької кішки.
Як у мене вушка й вуса,
То ж візьми з собою друзів.
Хто сказав, що Мурка-кішка
Найлютіший ворог мишки?»
Тільки мишка маму слуха.
Ці слова не гріють вуха.
Неабиякі змагання
Всі котячі полювання.