«Віра – як сокира гільйотини, настільки ж тяжка, як і легка»
Ф. Кафка
Що значить – вірити?
Заплющив очі
Та йдеш над прірвою
Через тонкий місток?
Що значить – вірити?
Зректись своєї волі,
Поринуть з головою
В стрімкість хвиль,
І все життя плисти за течією,
Не знаючи початку, ні кінця,
Всім серцем покладаючись на Тебе.
А течія гуркоче ніби грім.
І стільки в ній підводних гострих рифів,
І стільки острівців, що кожен з них
Гостинності притулком видається.
А тільки ступиш ти на їхній грунт –
Засне душа в оманливих тенетах.
А скільки супротивних тих потоків!
Вже бурі заливають з головою,
І врешті вибиваєшся із сил,
І хочеться піти на дно й спочити,
А знаєш, що не можна.
І гукаєш, немов Петро:
«Тону, рятуй мене!»
І знаєш, зараз з'явиться Рука,
І поведе спокійно через бурі,
І виведе на берег довгожданий.
Це значить: вірити.
21.10.1995