Ось уже і липень на порозі,
Нині - сонце, завтра - вже гроза.
Вдаль за Прутом - небо на облозі
Шарувата хмара обняла.
Там Перун своє готує військо,
З божества невидимих висот,
Пріє спека, нітиться вітрисько,
З водяних кристалів дрібить дощ?
За горами чути гуркіт грому,
В колісниці, з маминих казок,
Над землею в купелі густому
Колачі* везе Ілля пророк.
Літо, літо збігло в ясних ранках,
В теплих вечорах понад селом,
Поки гріє сонце в сизих хмарках,
Я скупаюсь сонячним теплом.
Знаю, дощ збирає грізну силу,
Прохолодою дмухне з-за хмар,
Аж тоді скупаюсь понад міру,
Світе любий, повний Божих чар!
Кала́ч, кола́ч* — білий обрядовий хліб особливої форми, випечений із крученого й переплетеного тіста.